Ota UEF-Finnasta talteen omat suosikkisi sekä tallennetut haut nyt! Ohjeet kirjaston sivuilla.

Tarkennettu hakuValitse ensin välilehti sen mukaan, mitä aineistoja haluat hakea.

Hakua voi rajata ennakkoon kielen ja aineistotyypin, esimerkiksi kirja tai e-kirja, mukaan tai julkaisuvuoden perusteella.

Vaihtoehto 1

Kirjoita käyttämäsi hakusanat yhteen tai useampaan hakukenttään ja valitse alasvetovalikosta, missä kentissä hakusanojen tulee esiintyä, esimerkiksi Kaikki osumat tai Teoksen nimi.

Lisää tarvittaessa hakukenttärivejä.

Valitse lopuksi yläpuolella olevasta alasvetovalikosta tehdäänkö haku Kaikilla näillä (AND) vai Millä tahansa näistä (OR) hakusanoilla.

Jos haluat rajata jonkin hakusanan pois hakutuloksista, käytä Ei millään näistä (NOT) –vaihtoehtoa.

Hakusanaryhmiä voi olla yksi tai useampia. Lisää tarvittaessa hakusanaryhmiä.

Yhdistä hakuryhmät ehdolla –alasvetovalikosta voi valita, haetaanko Kaikki ryhmät (AND) vai Mikä tahansa ryhmä (OR).

Esimerkki: haluat tietoa kaikista Suomen maakunnista paitsi Hämeestä ja Lapista. Kirjoita Kirjaston kokoelmat-välilehden tarkennetun haun hakukenttiin maakunnat ja Suomi, ja yhdistä ne toisiinsa alasvetovalikosta AND-operaattorilla. Sen jälkeen lisää uusi hakusanaryhmä ja kirjoita hakukenttiin Häme ja Lappi yhdistäen ne toisiinsa NOT-operaattorilla. Tällöin mainitut maakunnat jäävät pois hausta:Vaihtoehto 2

Kirjoita käyttämäsi hakusanat yhteen tai useampaan hakukenttään ja valitse alasvetovalikosta, missä kentissä hakusanojen tulee esiintyä, esimerkiksi kaikki osumat tai teoksen nimi. Lisää tarvittaessa hakukenttärivejä.

Voit käyttää haussa operaattoreita AND, OR ja NOT hakusanojen välissä. Kirjoita operaattorit isolla.