Varastokirjaston yhteislainauspalvelu päättyy. Lue tiedote!

Kirjautuminen


Kirjautuneena näet omat henkilötietosi, voit uusia lainasi, tehdä varauksia ja maksaa maksusi verkossa. Voit myös tallentaa tekemiäsi tiedonhakuja ja suosikkeja myöhempää käyttöä varten.

Kirjautuminen Itä-Suomen yliopiston UEF-käyttäjätunnuksilla (HAKA Login)

Käyttäjä, jolla on UEFin käyttäjätunnus:
Kirjaudu Finnaan UEF-käyttäjätunnuksilla (Kirjaudu), se mahdollistaa elektronisten aineistojen etäkäytön. Voit käyttää elektronisia aineistoja ilman kirjastokorttia, mutta jos haluat käyttöösi myös kirjaston lainaus- ja varaustoiminnot, liitä kirjastokorttisi omaan tiliin.

Kirjoita Username ja Password.

Jotta pääset UEF-käyttäjätunnuksilla Omaan tiliisi, liitä kirjastokorttisi tiedot tunnuksiisi sivun ylälaidan kohdasta Kirjastokortit: Lisää kirjastokortti/rinnakkaiskortti. Jos et ole aiemmin vaihtanut salasanaasi, se on sukunimesi.


Vaihda salasana/PIN-koodi

Sukunimesi toimii väliaikaisena salasanana. Vaihda salasana/PIN-koodisi Oman tilin Kirjastokortit- tai Omat tiedot-välilehdellä. Salasana/PIN-koodi saa koostua 5-12 merkistä.

Kirjaudu jatkossa aina UEF-käyttäjätunnuksilla.

Kirjautuminen kirjastokortilla

Käyttäjä, jolla ei ole UEFin käyttäjätunnusta:
Kirjaudu UEF-Finnaan kirjastokortilla (Kirjaudu).


Kirjoita kirjastokortin numero. Ensimmäisellä kerralla salasanana on sukunimesi. Kirjastokorttisi liitetään automaattisesti omaan tiliisi. Vaihda salasana/PIN-koodisi Oman tilin Kirjastokortit- tai Omat tiedot-välilehdellä. Salasana/PIN-koodi saa koostua 5-12 merkistä.

Unohtuneen salasanan tilalle saat uuden asioimalla henkilökohtaisesti kirjaston palvelupisteessä ja todistamalla henkilöllisyytesi.

Pääsy lisensoituihin aineistoihin

Elektroninen aineisto on tekijänoikeuslain suojaamaa. Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja KYSin tieteellinen kirjasto ovat hankkineet elektronisia julkaisuja ja tietokantoja käyttöönsä tekemällä lisenssisopimuksia. Lisenssisopimuksissa on määritelty kullekin aineistolle luvalliset ja sallitut käytön ehdot, joita sekä kirjaston että aineistojen käyttäjien on noudatettava.

Lisensoidut elektroniset aineistot ovat käytettävissä Itä-Suomen yliopiston ja KYSin verkoissa. Aineistot ovat Itä-Suomen yliopiston perus- ja jatko-opiskelijoiden sekä yliopiston ja KYSin henkilökunnan etäkäytössä kirjautuneena UEF- tai KYS-käyttäjätunnuksilla.